Overzicht interventies 2016

We zijn meer dan halfweg 2017, en daarom vonden we het tijd om terug te blikken op 2016, met name op de interventies die HVZ Rivierenland dat jaar uitvoerde. We hebben deze dan ook overzichtelijk weergegeven in een infografiek die je hier kan raadplegen.

In 2016 voerde de zone maar liefst 18 860 interventies uit.

Wat meteen opvalt, is dat de brandinterventies slechts een klein deel van de totale interventies opmaken, met name 5.6%. In 21.7% van de gevallen gaat het hierbij om woningbranden. Ziekenwageninterventies (32.36%) en technische interventies (51.2%) komen vaker voor. Zo krijgen onze posten in de zomermaanden bijvoorbeeld regelmatig oproepen om wespen te verdelgen, of ondersteuning van politiediensten bij ongevallen.

Binnen Hulpverleningszone Rivierenland beschikken we ook over enkele gespecialiseerde ploegen: signalisatie, interventies te water, klimteam, Incident Gevaarlijke Stoffen, meetploegen en CP-OPS. In de infografiek kan je ook zien hoe vaak zij in 2016 zijn ingezet. We spreken dan bijvoorbeeld over het inzetten van het duikteam om mensen te redden, metingen om de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen na te gaan, enz.

Hulpverlening is tot slot niet enkel een zonaal verhaal. Onze zone bood namelijk 72 maal versterking aan andere zones binnen Vlaanderen en kreeg op haar beurt ook 27 maal versterking. Daarnaast waren er 499 interventies waarbij meerdere posten van HVZ Rivierenland betrokken waren. 

Laatst bijgewerkt op 13 februari 2020
Overzicht interventies 2016
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.