Blog - Hoe word je vrijwilliger

Brandweervrijwilliger word je niet zomaar, je moet eerst enkele stappen doorlopen alvorens je aan de slag kan in onze zone. Maar we zeggen het je nu alvast, want het is zeker de moeite waard! Onze vrijwilligers omschrijven hun werk als een ware passie, een verslaving. We overlopen graag de stappen zodat ook jij je nieuwe passie kan ontdekken.

Kom naar de kennismakingsdagen

Weet je nog niet helemaal of brandweervrijwilliger zijn iets voor jou is? Of weet je het wel al, maar wil je de proeven al eens uitproberen? Dan kan je naar een van onze kennismakingsdagen komen. We organiseren er vijf over de hele zone. Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven.

Behaal je FGA

Je federaal geschiktheidsattest (of kortweg: FGA) moet je behalen alvorens je kan solliciteren. Het bestaat uit drie onderdelen: een competentietest, een operationele handvaardigheidstest en een reeks lichamelijke geschiktheidsproeven. Het lijkt heel wat, maar gelukkig kan je deze dus al eens uittesten op onze kennismakingsdagen.

Kijk op brandweer.be of klik hier voor meer info over je FGA.

Stel je kandidaat

Als je je FGA behaald hebt, kan je je kandidaat stellen in onze brandweerzone. Er zullen selectiegesprekken worden georganiseerd waar je aan kan deelnemen. Word je niet weerhouden? Dan word je aangesteld als stagiair-brandweerman (m/v/x). Je start je tweejarige opleiding. “Moet ik dan twee jaar les volgen alvorens ik als brandweerman aan de slag kan?” hoor ik je denken. Nee, niet helemaal. Tijdens je opleiding zal je geleidelijk aan mogen starten als brandweerman. Ook krijg je een vergoeding om de opleiding te volgen.

Heb je vragen of stel je je graag kandidaat? Laat ons zeker iets weten op aanwervingen@bwzr.be

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 19 oktober 2021
Blog - Hoe word je vrijwilliger
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.