Blog - Katten en de brandweer, niet altijd de beste vrienden

Een kat is steeds fijn gezelschap. Heerlijk gespin op je schoot, daar kan toch niets tegenop? Ze hebben nochtans een haat-liefde relatie  met de brandweer. Waarom? 

Het fornuis

Heb je een elektrisch vuur? Dan neem je best extra maatregelen. Katten durven al wel eens op het fornuis klimmen en zo per ongeluk een vuur aanzetten. Dat kan brand veroorzaken én de pootjes van je kleine vriend serieus verbranden. Daarom zet je best het kinderslot op .

Hoogtevrees

Het klinkt ontzettend cliché, maar katten zitten al wel eens vast in een boom. En dan komen onze brandweermannen het bange dier redden. Het is niet altijd hoogtevrees, soms zitten ze na een avontuurlijk uitje gewoon ergens vast in een dakgoot. Ook dan komen we met onze ladderwagen langs. Helaas altijd een beetje traumatiserend voor de eigenzinnige beestjes. Dit type interventie is echter niet gratis, je kan ons retributiereglement hier nakijken.

Raamsticker 

Natuurlijk zien we bij Brandweerzone Rivierenland graag katten. We redden ze met plezier! Je kan ons helpen om een sticker op je raam te plakken dat het aantal huisdieren bij jou thuis aangeeft. Dat kan belangrijke seconden uitsparen tijdens een brand. Op de website van Red Mijn Huisdier (RMH) kan je duurzame en reflecterende exemplaren bestellen.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 03 mei 2022
Blog - Katten en de brandweer, niet altijd de beste vrienden
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.