Ik knal zonder vuurwerk 2020

Het is wel wat… Na alle beperkingen die Corona in 2020 met zich meebracht, komen wij - de Vlaamse brandweer – jou nu ook nog vragen om zelf geen vuurwerk af te steken met oudjaar. En toch zijn er heel wat redenen om dat inderdaad niet te doen!

Vorig jaar konden wij als brandweer jou nog adviseren om naar een georganiseerd spektakelvuurwerk te gaan. Maar ook daar heeft Corona een stokje voor gestoken.

Corona vroeg (en vraagt nog altijd) veel van jou. Van ons. Van iederéén! De kans is groot dat we de eindejaarsfeesten binnen onze kleine bubbel moeten vieren. Velen willen er toch iets ‘feestelijks’ van maken, door bijvoorbeeld vuurwerk af te steken. 

Als brandweer vinden we dat geen goed idee. Iedereen weet dat vuurwerk verboden, levensgevaarlijk, brandgevaarlijk, super-ongezond, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten is.  Maar deze eindejaarsperiode is er een extra reden om het niet te doen! We roepen op om te knallen (=te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde niet extra onder druk te zetten. Gebruik dus zeker weer de hashtag #ikknalzondervuurwerk als je feestelijke selfies post. Je kan ook nog altijd ons profielkader gebruiken. 

Wij wensen je veilige en gezonde feestdagen. Hou vol! Zodat we in 2021 samen naar een georganiseerd spektakelvuurwerk kunnen gaan.

Meer info

#IkKnalZonderVuurwerk is een preventiecampagne van Netwerk Brandweer (het brandweernetwerk van de 20 Vlaamse brandweer- en hulpverleningszones). Onze gewaardeerde partners in dit preventieverhaal zijn Brandweervereniging Vlaanderen (BVV), de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Dierenwelzijn Vlaanderen.

Alle info over deze #ikknalzondervuurwerk campagne vind je terug op onze website www.ikknalzondervuurwerk.be en op onze gelijknamige sociale mediakanalen.

Volg ons op www.ikknalzondervuurwerk.be en op:Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 27 november 2020
Ik knal zonder vuurwerk 2020
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.