Verhuis in colonne

Op dinsdag 15 oktober was het zover. De brandweermannen van brandweerpost Mechelen namen afscheid van hun oude kazerne in de Dageraadstraat en trokken in colonne naar hun nieuwe thuis in de Plattebeekstraat 11.  De colonne van grote voertuigen reed langs de Mechelse binnenring en kon op veel bekijks rekenen. Bij hun aankomst aan hun nieuwe kazerne werden de brandweermannen toegejuicht door collega’s en kindjes uit naburige scholen, die hun ogen uitkeken.


In de loop van september en oktober gingen de administratieve diensten van Brandweerzone Rivierenland en de zonale dispatching hen al voor.
Ook burgemeester Alexander Vandersmissen is enthousiast over het nieuwe gebouw:
“De Dageraadstraat wordt door vele Mechelaars vaak in één adem genoemd met de brandweer. Maar bijna 70 jaar later is dat tijdperk definitief voorbij. Voortaan wonen onze brandweermannen, samen met hun collega’s van de uitvoeringsdiensten, vlak bij de Nekkerhal in een indrukwekkend nieuw gebouw, de Waterduivel. Niets te vroeg, want de kazerne aan de Dageraadstraat was tot op de draad versleten en niet langer geschikt voor het moderne wagenpark van de brandweer.”

Dankzij de nieuwe ligging van de kazerne kan brandweerpost Nekker (voordien brandweerpost Mechelen) een groter gebied sneller bedienen. Zonecommandant Philippe Maudens: “Brandweerpost Nekker is een van de belangrijkste posten binnen ons wijdverspreid zone-netwerk van 15 brandweerposten, gaande van Heist-op-den-Berg aan de oostkant tot Sint-Amands langs de westkant. Brandweerpost Nekker staat immers in voor ongeveer 29% van alle interventies binnen onze zone.”


Laatst bijgewerkt op 26 februari 2020
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.