Wespen

Opgelet! Sinds 3 juni 2024 behandelt Brandweerzone Rivierenland enkel nog dringende wespenverdelging, voor alle andere verdelgingen verwijzen we je graag door naar een privéverdelger. Heb je een nest dat dringend verdelgd moet worden? Bel 112 of 015 280 280.

Het verdelgen van een wespennest kan meestal enkel d.m.v. een gif in de opening van het wespennest te spuiten. Dit product is niet enkel giftig voor wespen, maar ook voor andere levende organismen (o.a. voor vissen).

Enkel wanneer een wespennest een dringend gevaar vormt voor de mens, als het bijvoorbeeld in huis is, kan je de brandweer vragen om dit te verdelgen. Hangt het nest op een plaats waar je zelden of nooit komt? Laat het dan hangen, en verspreid geen onnodig gif in de natuur.
Heb je toch last van het nest? Via dit platform vind je een privéverdelger in jouw buurt: https://wespennest.vlaanderen/

Opgelet! Nesten van bijen of hommels worden nooit verdelgd, aangezien dit beschermde soorten zijn. Vergeet niet: de brandweer is er voor mens, dier én milieu.

Heb je een nest van een hoornaar gevonden? Dan kan je wel nog terecht bij de brandweer. Bel dan 112 of 015 280 280

Weet je zeker dat het om wespen gaat?Kostprijs
Het verdelgen van wespen door de brandweer is niet gratis. Voor dringende wespenverdelging, kost het je 116,18 euro (exclusief BTW). Deze bedragen zijn vastgelegd via het retributiereglement van Brandweerzone Rivierenland, dat je hier kan vinden.

Op de dag van de interventie is het mogelijk dat er tot 's avonds nog uitgevlogen wespen toekomen. Dit wil niet zeggen dat er een tweede interventie noodzakelijk is. Indien dit toch het geval is, betaalt u de tweede interventie niet. Op voorwaarde dat deze tweede interventie binnen de 7 dagen is aangevraagd.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 04 juni 2024
Wespen
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.