Richtlijnen en praktische tips

Hieronder kan je tips terugvinden om je leven brandveiliger te maken. Denk aan rookmelders, hoe veilig BBQ'en, ...



Foto door Racool_studio (Freepik)

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 19 mei 2022
Richtlijnen en praktische tips
Gerelateerde pagina's
Blog - brandveilig feesten
Tips van onze brandpreventie adviseur voor veilige feestdagen!
Blog - hoe herken je CO en wat moet je doen?
CO is een gevaarlijk gas waaraan je kan overlijden. Het komt vrij bij een onvolledige verbranding. Hoe kan je herkennen dat er CO in je woning hangt? En hoe moet je reageren? Op die laatste vraag geven we alvast een kort antwoord: bij twijfel bel je steeds 112.
Blog - Hoe kan je brandveilig barbecueën?
De zomer is een heerlijke periode! Met de zon die schijnt, wordt al snel de barbecue boven gehaald. En terecht! Toch krijgen we elk jaar heel wat oproepen binnen waar het fout liep. Hieronder zetten we nog enkele tips op een rijtje om alles lekker én veilig te houden!
Blog veilig warm met een kachel
Bij dit koude weer steken we maar al te graag onze houtkachel aan. Heb je er een? Dan weet je ook dat er wat onderhoud aan is. Hoe hou je het veilig warm thuis?
Doe de deur dicht
Doe de deur dicht, een eenvoudige maar belangrijke tip. De deur dicht doen, vooral ‘s nachts, is van levensbelang. Want als er brand uitbreekt, houdt zelfs een gewone, niet-brandwerende binnendeur de rook tot 20 minuten tegen. Tijd die levens kan redden.
Kampvuur
Kampvuren blijven fascineren, ze zorgen voor een gezellige warmte. Er zijn wel wat veiligheidsvoorwaarden van toepassing. Zo kan je veilig van deze warmte genieten.
Reddende rookmelders
In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet het vuur dat de slachtoffers maakt bij een brand, maar de rook. Daarom willen we je wegwijs te maken in het nut, de aankoop en het onderhoud van een rookmelder.
Vuurkorven en vuurschalen
Vuurkorven en vuurschalen zorgen tijdens de koudere maanden vaak voor wat extra sfeer buiten. Het gezellig rond vuurkorven en -schalen feestvieren is helaas niet zonder gevaar, dus volg als je toch een vuurkorf of -schaal gebruikt zeker onze tips op.
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.